Äntligen!

Jaa, äntligen har vi fått belysning i paddocken! Helt underbart!
 
Kännde mig lat idag så Daimis fick bli longerad, han va jätte duktig och lyssnade super på mina kommandon.
Men han va väldigt busig, bockade och härjade hej vilt emellanåt! Fokus idag låg på övergångar, när Daim väl lyssnade på mig ist för alla spökena i skogen! 
 
Filmade lite, men fick inte när han busade som mest för då var jag tvungen att använda båda händerna för att inte tappa honom. 
 
 

Film från tävlingen

Detta var Daims första inomhustävling så vi tappade tempot lite för han blev lite osäker och till kombinationen vet jag egentligen inte vad som hände, vi låg rätt men han tvekade och valde att lägga in ett till så de blev hel knasigt, han löste de dock väldigt bra ändå. Men nolla var vi iaf och jag är jätte nöjd med våran första tävling :)
Nu är de massa träning som gäller under vintern sen är vi nog redo för en tävlingsäsong.
 
 

snösnösnö

Helt plötsligt så vräker bara snön ner, men de är sån blöt snö så när jag hade ridit färdigt var jag dyngsur. Red ut en sväng, busade lite på en åker. Daim verkade gilla snön iaf, han bockade och busade massa!

Men jag mår inge bra, har haft konstant huvudvärk i ett par veckor nu. Vet inte vad de är för fel, jag kanske har börjat se sämre. Jag har glasögon men har inte använt dom så flitigt, så de kan vara de...
Måste nu kolla upp de så de inte är något värre.

Dags för broddar?

Red ut en sväng idag, joggade lite lätt bara. Han kändes jätte fin. Men de är så tråkigt nu när de har börjar frysa, de är hårt överallt och de går knappt att rida någonstans. På grusvägarna är de som ett litet islager över hela vägen så de blir sä jäkla halt. Tror jag ska skruva i broddar imorgon.

Bilder

Här kommer massa fina bilder från tävlingen som bästaste Louise har tagit!
 

 
Och en mindre vacker bild, hahah!
 
 
Och detta är min favorit bild, lycka!!
 
 
Filmen kommer förhoppningsvis upp imorgon! Pussss

resultat tävling

Nu är vi på väg hem från tävlingen, vi gjorde en toppen fin nollrunda. Daim var underbar att ha med sig på tävling!! Louise har varit med och filmat och tagit massor med bilder så dom kommer upp när hon redigerat klart dom :)



Igår...

höll jag på att blåsa av Daim! De va sjukt vad de blåste...

Red först ut en sväng på Daim, men han va helt galen av blåsten! Gjorde luftsprång osv. Gick sen in på banan och red ur lite energi, han hoppade till för precis allt så ridturen handlade mest om att försöka hålla sig kvar :p Men när han koncentrerade sig på mig kändes han riktigt fin!

Nu chillar jag i soffan och lyssnar på ljudbok, har nyss ätit frukost. Ska snart börja göra mig iordning, kl halv 11 kommer mamma och hämtar mig och louise. Uppdaterar så fort jag har hoppat idag..håll tummarna!

SNÖ!!

Japp, då kom snön även till Avesta...usch, hatar vintern!

Hoppade Daim idag (innan snön kom) och han var fantastisk, lite mycket energi kanske! Hade en oxer, ett räcke och en kombination räcke-oxer. Gled runt lite på de på lagom höjd och bara checkade inför tävlingen. Måste hålla i mig i manen när han får till såna där fantastiska språng för att inte ramla av :)

Påminelse till mig själv inför lördag: Inte pilla och greja innan hindrena, han fixar det själv!
ABSOLUT inte ta bort galoppen, ha bra tempo alltså!




PoK

Härskadevaraenrubrik

Daim fick gå ut halva dagen idag, han var fortfarande jättefin i benen så imorgon ska han få gå ut hela dagen.
Red ut en sväng idag, gjorde inget speciellt, red bara ur lite energi. Han kändes jätte fin.

Starlistan har kommit tills på lördag, jag har ca 130 st före mig, de är två klasser innan 1 m och jag startar i avd B. Har sedan 7 st innan mig i avd B :)

Sol!

Daim stod inne hela dagen idag oxå, åkte ut vid halv 3 och fixade allt åt honom innan jag gick ut och red!

Skrittade ut en lång sväng och njöt av solen som äntligen kikade fram. Red sedan lite på banan, flyttade lite för skänkeln, la volter och ökade och minskade. Han var jätte fin, hade förväntat mig att han skulle vara piggare eftersom han blev klippt igår men han jobbade på bra i lång och låg form.



Trött och hårig

Precis hemkommen från stallet, Daim var världens snällaste att klippa. Han stod nästan och sov. Han blev så fin!!
Nu ska jag ta en snabbdusch, krypa ner bredvid pojkvännen och lyssna lite på ljudbok.



In action!


Tjocka bakben..

De va så kul att träffa min moster och mina kusiner som bor i norge, de var en mysig liten 50-års fest och lite shoppning hann vi med oxå. Men igår när kompisen som tog hand om Daim ringde och berättade hur de hade gått och ridit så sa hon att han var jätte tjock i båda bakbenen när hon tog in honom från hagen...antagligen har han haft några småsmåsmå sår som blivit infekterade av att gå i den här leran hela dagarn.
 
Idag fick han stå inne hela dagen, var dock ut och red honom 2 ggr under dagen, joggade lite lätt. Tvättade benen med baktieridödande mild tvål och lindade honom sen. Och innan jag åkte hem för andra gången var han knappt nå svullen eller varm alls. Nu står han i sin box nybadad och fin, jag och mamma ska ut och klippa honom snart så han blir av med sin björnpäls. Bilder kommer på prinsen efter. 
 
 
 
 
 
 

Hoppning i ridhuset

Vi åkte ju som sagt till ridhuset idag, sent och kolsvart vart de. Regnade gjorde de oxå, hur mycket som helst. Daim var iallafall helt underbar idag. Gick in i transporten med lite hjälp av linan, stod som en ängel medans vi fixade honom inne i ridhuset, var jätte fin när jag red fram, lugn, mjuk och avslappnad trots att de var ett helt nytt ställe. Hoppningen var klockren, finns inget att klaga på där. De är bara jag som måst lära mig att hänga med i hans jätte språng då jag är van med Snurre som inte riktigt hoppar lika mycket med ryggen. Men känns hur bra som helst inför tävlingen nästa helg.
 
Imorgon ska Daim ut och jogga en sväng i skogen, sen på eftermiddagen så åker familjen till norge då min moter som bor där fyller 50 :) Stannar där tills på söndag, en kompis i stallet tar hand om honom över helgen. 
 
En liten film från idag. 

Tråkigt väder

Har nyss kommit hem från stallet, var ut en sväng och fixade åt och tog in Daim. Vid 8 så ska jag och mamma åka in till ridhuset och hoppa lite, skönt att komma in i ridhus nu när de bara regnar och är kladdigt överallt. Kommer upp bilder och filmer ikväll från hopningen. 
 
Bild från senast vi hoppade.
 
När jag spolade av benen på Daim började han nosa på vattenslangen så jag höll upp den vid hans mun och då började han dricka från den. Gulle häst!
 

(Går)Dagens ridning

Igår red jag ett trimpass på banan, och de var de bästa ridpasset hitills. Allt bara flöt på och han var helt underbar. Gjorde mycket övergångar, halter, ökningar och minskningar. De vi måste jobba på är att i vänstervarvet i skritten och traven så tappar han rumpan och skjuter ut bogen. Och i högergaloppen så orkar han ibland inte riktigt hålla igång och byter då till korsgalopp. Men de är bara att jobba på de. Sen till allt bra, han har en fantastisk ökad trav och med lite jobb kommer han bli hur fin som helst som dressyrhäst. Han bytte bara till korsgalopp en gång, resten av galopperna var helt fantastiska. Luftig och mjukt. Han flyttade jätte fint för skänkeln, man får ibland sparka till honom lite extra för att han ska förstå vad jag menar sen flyter de på. Han bytte galopp helt okej, tror jag ska lägga fram rn bom som hjälp.
 
Idag tänkte jag plocka fram lite studs på diagonalen och i ett hörn för att stärka hans rumpa lite :) 
 
De är dåligt med ridbilder och filmer nu, men jag är alltid ensam i stallet så de blir bara bilder när mamma är med på helgerna.                                                         
<3
 
 
 

Equiterapuet

Dålig uppdatering igen..
 
i onsdags red jag i mörkret i paddocken, red på vanligt tredelat igen för att se om de har blivit någon skillnad och de hade de. Han va inte alls fast i innerhanden i galoppen utan jätte fin. så sks variera mellan tredelat och gaget. Red volter, ställde igenom, längde och kortade både traven och galoppen. När han slppnar av får han fram en fantastisk ökad trav. Så lägger jag ner ordentligt med tid på dressyren kommer han bli jätte fin. 
 
Igår var Janne Mårtensson här och kollade Daim, han är kotknackare och jag har haft honom till snurre i ca 4 år nu och alltid varit super nöjd. Daim hade inga stora grejer utan de va en muskel i rumpan som han hade lite ont i, och höger bakknä satt fast lite men de fixade han till på en gång. Sedan var de två kotor i ryggen, en var upphöjd och den andra nedsänkt men de ska vara tvärsom, så jag fick i uppgift att "dra" honom i svansen försiktigt 2 ggr i veckan och ibland även höja ryggen genom att trycka under magen. Janne sa att de garanterat skulle märkas skillnad på honom. Daim vilade igår och ska vila idag, sen skrittas lördag och söndag sen ska jag köra på som vanligt. 
 
På torsdag blir det nog första hoppträningen tillsammans för Sussie. Och så har jag även anmält mig till första tävlingen, den 27 oktober i högbo. 1 m avdelning B :) 
 
 
 

Attityd

Jag älskar redan denna häst så otroligt mycket, stod och myste med honom i säkert 20 minuter idag. Pussade på hans mjuka mule, underbart! 
 
Till dagens ridtur då, red ut samma sväng som igår, fast mycket lugnare. Red dock lite längre idag än igår, och när en ponny i hagen bredvid började springa och en stor hund började skälla så tyckte Daim inte att de va så kul längre så då försökte han vända. Och när jag vände tillbaka honom åt rätt håll blev han grinig, började backa och tillslut började han lätta fram. Sa åt honom på skarpen och då gick de bra. Han börjar säkert testa mig lite nu för att se vart mina gränser går.
 
världens vackraste!
 
 

Tuffa dagar

Blogglusten har varit noll några dagar nu efter att Snurre åkte till sin nya ägare, känns så konstigt att han inte är min längre. Men han har hamnat hos en toppen tjej som gillar honom jätte mycket så de är kul. 
 
Nu är de 100% på Daim som gäller. Har trimmat lite på banan och igår red jag ut med två kompisar från stallet, alla hästarna va lite busiga men de var himla kul.
 
idag ska jag nog rida ut en sväng igen, Bara lite lugnt eftersom han blev vaccinerad igår. Ska även försöka få tag på min equiterapuet idag, förhoppningsvis kan han komma idag eller imorgon. De är någonting som inte är helt hundra då han skjuter över mig ganska mycket till höger i vänster varvet. De är antagligen inte stort, men jag vill ändå checka upp honom och se så allt ligger bra. 

Gårdagen

Solen kom fram en sväng igår medans jag vari stallet, så underbart. man får lite ny energi på en gång. 
 
Hade nytt bett på Daim igår då jag tycker han blir lite stark på vanligt tränsbett, testade att släng på honom gag-bettet och jäklar vilken skillnad de blev. Han var inge stark alls, hängde inte överhuvudtget i innerhanden i galoppen och hittade en super fin form. De är mitt absoluta favoritbett just nu, Snurre funkar oxå hur bra som helst på de. Vi tog iallafall en sväng i skogen först innan jag gick in på banan och trimmade lite, mest för att känna hur bettet funkade på banan. Körde lite övergångar, halter och volter för att få honom helt med mig. Diggar honom  rejält, han kommer gå långt!
 
Snurre tog jag en lång skrittvända på barbacka på långa tyglar, bara njöt. Tänkte på våran långa resa tillsammans och hur mycket jag kommer sakna honom. Världens underbaraste. Men jag får tänka tillbaka på alla våra fina stunder och minnas de.                                                                                                                                                
 
En av våra finaste stunder!
 
 
 
 
 

All day long

Har varit i stallet i princip hela dagen idag, ganska skönt faktiskt!
 
Snurres klinikbesök gick toppen idag, behandlingen har tagit så bra som den bara kunde ha gjort. Pålagringen finns självklart kvar men han är inte halt och har inte ont. Så fort vi var klara så ringde jag till tjejen som var och provred honom då hon var väldigt intresserad av honom. Så nu är de så gott som bestämt, på lördag köper hon honom och han följer även med henne hem på en gång då. Känns bra, skönt..men ändå så konstigt. Jag älskar ju denna häst över allt annat, min finaste vän som jag delat allt med, kommer inte vara min längre. Han kommer inte stå där i hagen när jag kommer ut, jag kommer inte få sitta på hans underbara rygg igen, inte känna hans mjuka mule mot min kind. Han kommer inte hamna långt bort, men han kommer aldrig vara min igen. Min fina älskade häst. Känner hur tårarna trycker när jag skriver de här, de är knäppt. Fem år tillsammans, fem jobbiga men helt underbara år som jag lärt mig så otroligt mycket på tar slut på lördag. 
 
Nu tar vi den andra pärlan, han hoppade som sagt idag. Hoppade bara lite lågt och inte så mycket då han inte har hoppat ordentlig på ett tag. Men satan vad han hoppar, känns betydligt mer än de syns. Jag trivs himla bra med honom. Låter bilderna och filmen tala för sig själv.
 
 
 

 
 
 

Önsketänkande

Ibland önskar jag att jag kunde vinna ett par hundra tusen, så man kan köpa den där utrustningen som man verkligen vill ha. Här är några av de grejer jag verkligen skulle vilja ha till mig och Daim just nu.
 
Charles Owen leather look ayr8 2799:-
 
 
Eskadron Next Generation schabrak 499:-
Glen Gordon Diablo 1139:-
 
Animo Neuvo, ca 3359kr
 
Men när jag för tillfället är arbetslös så får jag nöja mig med att drömma. Jag kanske skulle testa köpa en trisslott och se om turen är framme. 
 
I eftermiddag ska båda hästarna ridas, Snurre får sin galoppvända idag istället och Daim ska trimmas på banan. 
Imorgon är de dags för återbesök med Snurris och Daimen ska hoppa. Mamma är med och filmar och tar lite bilder så de kommer upp här under imorgon kväll.

D<3

Börjad med att rida ut Daimen en sväng i skogen, skrittade och travade. Han hittade den låga formen på en gång trots att  de var första gången ute. När vi kom tillbaka red jag lite på banan, fortsatte med samma tänk som igår om låg, lång form. 
 
Eftersom de funkade så bra i traven gick jag över till galoppen, fortfarande samma tänk. I början var han stark i innerhanden, galoppen var kantig och han hade en väldigt hög form. Men efter en stund började han slappna av och hitta samma form som i traven, galoppen blev på en gång mjukare och större. 
 
Innan jag avslutade tog jag två språng på ett räcke som stod på banan, han har fanastisk teknik och är så säker på hinder. Underbar känsla, detta kommer bli så himla bra. Längtar till träningarna och tills våren när vi får börja visa oss på tävlingsbanorna.
 
Snurre vilade idag eftersom han skötte sig så himla bra igår!
 
Finaste D<3

Visning

Igår eftermiddag kom som sagt tjejen igen som var här förut och testade Snurre, det gick mycket bättre denna gång. Dels för att det var ljust och inte regnade, men även för att hon inte var lika  nervös denna gång och kunde koncentrera sig på Snurre och inte på att jag och mamma stod och "granskade" henne. 
 
Nu är de veterinär som bestämmer framtiden för Snurrebus på onsdag, hoppas på de bästa. 
 
 
 
I eftermiddag ska jag ut och rida Daimen, tänkte försöka rida ut en liten sväng och se om han sköter sig även där.
Snurre ska nog ut och galoppera lite utan några krav alls. 
Måste ringa till arbetsförmedlingen oxå och meddela vilka och hur många jobb jag har sökt, vilket tyvärr bara är ett...
 
 
RSS 2.0